Специално обръщение отправиха живущите в асеновградския кв. Лозница” към кмета на общината д-р Емил Караиванов, Общинския съвет и медии. Публикуваме становището без редакторска намеса:

 

Обръщение

Ние, гражданите на кв. „Лозница”, се обръщаме към съгражданите си от Асеновград по повод проведените митинги.
Уважаеми съграждани, нека тези, които са виновни, да си понесат наказанието. Не целият квартал има вина. Страдат невинни – жените, децата и по-възрастните хора от квартала са стресирани. Имаше дори припаднали. Досега не сме изпадали в подобна ситуация. България е и наша родина, и ние я обичаме, както я обичат всички наши сънародници. Обичаме природата и историята.
Докато траеха шествията, ние бяхме толерантни, проявихме търпимост, тъй като досега винаги сме живели в мир и разбирателство със съгражданите си. Благодарим за съветите и наставленията на д-р Христо Грудев, тъй като той ни помогна да запазим спокойствие и да спазваме гражданския мир.
Благодарни сме, също така, на полицаите, които присъстваха в града, на шефа на пловдивската полиция, както и на Главния секретар на МВР за тяхната решимост и смелост. Те останаха до края на размириците, както подобаваше.
Ние се надяваме, че в най-скоро време ще заживеем пак задружно и мирно, тъй като споделяме живота в един и същи град, работим рамо до рамо едни с други и споделяме едни и същи ценности.