ФК „Асеновец“ остава на 14-то място във временното класиране в Югоизточна трета лига, след като допусна загуба като домакин срещу отбора на Ямбол. Мачът, част от XI кръг на „В“ група, се изигра вчера на стадион „Шипка“. Чистите голови положения и пред двете врати не бяха много. През първото полувреме така и не се стигна до сериозна заплаха за стражите както на Асеновец, така и на гостите от Ямбол, и двата отбора се разделиха на почивката при резултат 0:0. Второто полувреме също не бе особено богато на опасни ситуации, които да доведат до гол в една от двете врати. Но все пак гостуващият тим успя да надделее над домакините от Асеновец, отбелязвайки попадение след около 80 минути игра.

Припомняме, че миналата година по това време асеновградчани гостуваха в Ямбол и тогава постигнаха убедителна победа с 1:3. Сега, ямболският клуб може да се похвали с 10-та победа в лигата и вече е на второ място, изоставайки с едва една точка от лидера Черноморец 1919.

А двубоят от XII кръг между Саяна (Хасково) и Асеновец, който трябваше да се играе на 12-ти октомври, се наложи да бъде отложен. „Причината за отлагането е, че Саяна ще участва в Предварителния кръг за Купата на България и на 13 октомври (неделя) посреща Локомотив (Горна Оряховица)“, съобщиха от асеновградския клуб. Така засега е ясно, че следващата среща на Асеновец ще е с Карнобат. Тя отново ще е домакинска и ще бъде на 19-ти октомври от 16 ч. на стадион „Шипка“.