Телевизия ТВ САТ КОМ

Започна почистването на „колелата“ на Асеновградско шосе

След като през летните месеци миналата година почистването на растителността на Асеновградско шосе се забави дотолкова, че видимостта за шофьорите, пътуващи по трасето бе силно ограничена, още в края на месец май тази година отправихме запитване към Агенция „Пътна инфраструктура“  -планират ли се скоро дейности по отстраняване на избуялата растителност на пътя между Пловдив и Асеновград. Малко по-късно от пътната агенция ни отговориха следното:

„Дейностите по отстраняване на избуялата растителност са възложени. В настоящия момент се изпълнява ландшафтно оформление на кръговото кръстовище с Пазарджишко шосе. Очаква се работите да приключат до четвъртък. След това поетапно ще се почистват треви по цялото трасе на път II- 86 Пловдив – Асеновград на територията на област Пловдив“.

И така разчистването на високите треви всъщност започна още днес. Преди обяд бе почистен участъкът на изхода на Пловдив и машините работеха при останалите кръгови кръстовища по трасето.

След като всички т.нар. колела бъдат приведени в подходящ, безопасен за водачите, вид, ще стане ясно дали ще се разчистят и канавките и другите участъци край локалните платна, които на този етап са доста цветни, но не от засети цветя, а от разцъфтели треви, тръни и храсти.

Exit mobile version