Митрополитският храм „Св. вмчца Марина“ в Пловдив ще отбележи храмовия си празник на 17-ти юли, сряда. Още ден по-рано, на 16-ти юли, т.е. утре, литийно шествие с копие на чудотворната икона на „Св. Богородица Божигробска“ ще тръгне в 18:00 часа от катедралния храм “Успение Богородично” и ще се отправи към църквата “Св. вмчца Марина”. В 18:30 часа в митрополитския храм ще бъде отслужена Архиерейска вечерня. А на самия празник, в 9 ч. сутринта, ще започне Архиерейска света литургия.
За да се осигури безопасността на миряните, които ще се поклонят пред паметта на Света Великомъченица Марина, движението, престоят и паркирането на автомобили по улица „Д-р Георги Вълкович” и ул. „Станислав Доспевски” се ограничават за времето от 8 ч. сутринта на 16-ти юли до 20 ч. на 17-ти юли. Това информират от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив.

Самото шествие утре ще мине по следния маршрут: катедрален храм „Успение Богородично“, ул. „Съборна“, ул. „Отец Паисий“, площад „Римски стадион“, ул. „Княз Александър I“, ул. „Д-р Георги Вълкович“, митрополитски храм „Света Марина“. Организацията и контролът на движението на превозни средства, както и охраната на мероприятието се осъществяват от ОД на МВР – Пловдив.

Трябва да добавим и че църквите и параклисът в Асеновград, които също носят името на Св. Марина, също ще отбележат своя храмов празник на 17-ти юли.