„Фолклорна приказка”- под това мото премина запомнящия се, силно впечатляващ концерт- спектакъл на фолклорната танцова формация „Ади” с художествен ръководител Аделина Кърчева.
Сцената пулсираше от красотата на българските народни танци, песни, музика и всичко това втъкано в един прекрасен сюжет. Там, на мегдана, глашатаят събра мъже, жени и деца на вити хора, на сладка раздумка и веселие. Обединителен център на фолклорната приказка бяха Гергин Комитов в ролята на глашатая и Роси Стойкова в ролята на кака Ленчи- бъбрива, обичаща клюката жена.
Близо 2 часа на сцената в зрителната зала на НЧ”Родолюбие”се виеха няколко ката хора, кънтяха песни , бликаше жизнерадост, хумор, непринуденост, а публиката бурно аплодираше танцьори и артисти.
На мегдана всичко беше пресъздадено изключително истинско и автентично- от танците и песните, декора, та чак до плета с кратунките, глинените съдове, миндерите, чешмата, сергията със захарните петлета и пр.
Със своя концерт- спектакъл ФТФ”Ади” подари на своята публика частица от пъстрата палитра на родопския и тракийския фолклор и разпали жарта на българщината .
Пълен запис на концерта- спектакъл на фолклорната танцова формация „Ади” очаквайте по ТВ САТ КОМ.