„Запасени сме със сол и пясък, имаме проведени обществени поръчки и имаме договор с фирми за почистване. Скоро ще направим проверка, съгласно Областната и Националната стратегии, на готовността на техниката и своевременно ще информираме медиите и обществото. Това обеща пред медиите кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов.

Припомняме, че от началото на ноември по републиканските пътища се въвежда зимното поддържане. Особено внимание ще се обръща на високопланинските пътища в област Смолян, проходите Петрохан, Троян – Кърнаре, Шипка, Предела, категорични бяха от от Агенция “Пътна инфраструктура”. На директорите на 27-те областни пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на пътищата във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. Агенция „Пътна инфраструктура” призова шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си и да сменят летните гуми със зимни.

Тази седмица започнаха и проверките на фирмите. Инспектира се наличната техника, сол, пясък, луга и т. н. В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще участват около 3 000 снегопочистващи машини.