Преди началото на отоплителния сезон асеновградчани активно търсят и закупуват дърва за отопление. Това показа проверка на ТВ САТ КОМ в обекти, предлагащи дърва за огрев.
И през настоящия отоплителен сезон немалка част от хората ще изберат дървата, като метод за отопление през зимата. Неудобствата не са малко, но въпреки това, този начин на отопление си остава един от най-предпочитаният.

Търговци на дърва за огрев в Асеновград споделят, че тази година цените на дървата са сходни на миналогодишните, на места има леко повишение на цената, но пък се забелязва и по-голямо търсене, спрямо миналата година.

Към днешната дата нарязани дърва за огрев в асеновградско може да намерите на цени от 90 до 100 лева на кубичен метър. В същото време от Министерството на земеделието обявиха, че са осигурени над 1 милион куб. м. дърва за зимния сезон на населението на страната. Тазгодишното количество е над отчетеното за предходната година, а с това се гарантира задоволяване търсенето на пазара.

В очакване на отоплителния сезон голяма част от асеновградчани, особено живеещите в селата, също коментират, че изборът им за отопление отново ще бъдат дърва.