Спукана тръба в местността Лаково, над кв. Лозница беше причината за спирането на водата днес в почти целия град.  Около 6 метров изкоп направиха работниците от ВиК, за да достигнат до спуканата тръба в помпената станция над града, видя екип на ТВ САТ КОМ.

Кранчетата пресъхнаха някъде към 9.00ч. сутринта, а късно следобед по кварталните магазинчета и суперите хората вече изкупуваха минералната вода в разфасовки от 5 и 10 литра. Масова психоза, че няма да има вода 2 – 3 дни изплаши асеновградчани и към 21.00ч. в някои супермаркети можеше да се намери минерална вода единствено в бутилки от 1,5л. Опашка за вода се виеше до късно тази вечер и пред чешмата на Рибната „Св. Богородица”, както и на други подобни места из града. След 21.00ч. водоподаването вече бе възстановено по всички квартали.

Днес през деня  от ВиК Асеновград съобщиха, че водата, която ще бъде пусната след като отстранят аварията, е негодна за пиене, поради попаднала кал в тръбите при ремонта. Оттам предупредиха хората да не консумират вода от чешмите поне час и половина след като въстановят водоподаването.