С пъстроцветен концерт на детски състави беше поставено началото на великденските празници в Асеновград. Навръх Цветница , пред сградата на НЧ „Родолюбие-1873” за своите родители, приятели и всички присъстващи на празничния концерт пяха и танцуваха деца от асеновградски танцови и певчески формации. В културното събитие, инициирано от НЧ”Родолюбие” взеха участие както състави при читалището, така и гостуващи изпълнители.

   Истинска наслада за публиката предизвикаха изпълненията на участниците в концерта, посветен на Цветница. Бурни аплодисменти и много празнично настроение предизвикаха всички , реализирали пролетния концерт, а имено- фолклорния танцов състав „Ади” с ръководител Аделина Кърчева, вокалната група „Калина Малина” с ръководител Калина Маринова, балетното студио „Терпсихора” с ръководител Венета Янкова, модерния балет „Angels” с ръководител Василена Попова-Каварджиева, танцовата формация „Индиго” с ръководител Валентина Калайджиева, школата по модерен балет и гимнастика „Мари” с ръководител Мария Горанова и формациите за модерен балет „Косара” с художествени ръководители Виолета Стамболийска и Христина Филипова.

Художествената украса, посветена на Цветница, бе дело на детското ателие за декоративно-приложни изкуства „МАЯ” с ръководител Мария Янакиева и от школата по изобразително изкуство с ръководител Диана Коройчева.