Основно ще се ревизират обекти за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро, заведения за обществено хранене, пазари и борси. В периода 6-ти април – 8-ми май фокусът ще бъде върху продажбите на традиционните за честванията продукти – козунаци, яйца, агнешко месо и пресни зеленчуци. Ще се следи за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, за коректното етикетиране и маркировка.
По време на официалните празници ще бъдат осигурени дежурни служители, които да осигуряват дейността на контролния орган и да реагират на обажданията на граждани. БАБХ/ Българската агенция по безопасност на храните / припомня, че сигнали за нередности се приемат на Горещия телефон – 0700 122 99 и през онлайн формата на сайта им.
Ирина Иванова














