Консултации за плоскостъпие организират в Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина в Пловдив за периода 28, 29 и 30 септември.

Плоскостъпието или така нареченият дюстабан е стъпване на вътре или навън, придружено с болки в петата, парене, дискомфорт в ходилата, болки в гърба след продължително стоене прав или болки в ставите и колената. Ако имате някои от изброените проблеми, сега може да направите безплатна апаратна диагностика в Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина в Пловдив. Организаторите поясняват, че диагностиката ще се извършва при предварително записвани дата и час.

В медицинския център продължава и програмата за профилактика, ранна диагностика и лечение на гръбначни изкривявания, като на всяко прегледано дете се издава лист с препоръчана терапия. Децата с по-тежки степени на гръбначни изкривявания се насочват към лекари-специалисти по ортопедия или ендокринология.

Друг аспект в грижата за подрастващите е битката с наднорменото тегло и затлъстяването, при което педиатрите констатират ръст след дистанционното обучение. В своята програма Центърът предлага специална рехабилитация за децата.