Проектът на Google Дигитален гараж /learndigital.withgoogle.com/digitalengarazh/ стартир на 14-ти май в сътрудничество със SoftUni Digital /digital.softuni.bg/ и в партньорство с БТПП. 12 специално обучени от Google консултанти водят безплатни семинари и индивидуални обучения в повече от 37 града в България. Трейнърите се фокусират върху възможностите, които дигиталният свят предоставя и обучават представители и собственици на малки и средно големи фирми, както и всички желаещи да обогатят дигиталните си умения в използването на онлайн инструменти за растеж.

Google има за цел да обучи 15 000 души от малки и средни предприятия до края на годината.
Дигитален гараж е програма, която помага на хората да подобрят дигиталните си умения безплатно. Програмата предлага онлайн и офлайн обучения, създадени от Google, които допринасят за разрастването на бизнеса онлайн, следвайки собствено темпо и чрез гъвкави и персонализирани уроци. Кампанията  ще продължи до края на 2018 г.
Защо онлайн присъствието е толкова важно за малките и средни бизнеси?
❖ 70% от хората в България използват интернет за лични цели
❖ 55% от хората в България използват смартфон
❖ 48% от хората в България, които използват интернет, пазаруват онлайн
❖ 56% от хората в България, които използват интернет, сравняват услуги и продукти онлайн преди покупка

Обучението в Асеновград ще се проведе на 11 септември от 18:00 ч. в Градската библиотека. Дигитални консултанти ще бъдат Косара Марковска и Слав Славчев.