На големия християнски празник Лазаровден и по случай 29 април – Световен ден на танца в спортна зала „Асеновец”- гр. Асеновград се проведе Държавно лично отборно първенство по спортни танци, конкурс „Изгряващи звезди” и Национален турнир за купа „Асеновград”. Организатори на събитието бяха Българската федерация по спортни танци, община Асеновград и Клуба по спортни танци „Асеновец” под патронажа на кмета д-р Емил Караиванов.

При откриването на спортното събитие кметът д-р Караиванов се обърна към всички състезатели и присъстващи с думите: „Танцът винаги е съпътствал човека. Но смятаният за баща на съвременния балет Жан-Жорж Новер едва ли е предполагал колко важно място ще заема танцът в съвременния свят, в живота на съвременния човек. И затова Община Асеновград подкрепя инициативата на Клуба по спортни танци „Асеновец”, за провеждането на турнира.”

В изящната надпревара участваха 148 двойки, 93 момичета соло и 12 формации от 33 клуба. В турнира „Изгряващи звезди” се надпреварваха танцови двойки до 7 и над 13 години, а за купа „Асеновград” – деца, юноши младша и старша възраст и младежи над 19 години, които се постараха да покажат грация и синхронни умения.

Отборно класиране по състезателни класове:

Клас Е

I място КСТ „Импулс” – гр. Благоевград

II място КСТ „Нефтохимик’ 78” – гр. Бургас

III място КСТ „Асеновец” – гр. Асеновград

 

Клас Д

I място КСТ „Дъга” – гр. София

II място КСТ „Фиеста” – гр. Велико Търново

III място КСТ „Туида” – гр. Сливен

 

Клас С

I място КСТ „Импулс” – гр. Пазарджик

II място КСТ „Асеновец – Парадайс Данс”

III място КСТ „Междик степ” – гр. Чирпан

 

Клас В

I място КСТ „Импулс” – гр. Пазарджик

II място КСТ „Одесос – 1975” – гр. Варна

III място КСТ „Нефтохимик’ 78” – гр. Бургас

 

Клас А

I място КСТ „Дъга” – гр. София

II място КСТ „Кристал” – гр. Варна

III място КСТ „Роза” – гр. Казанлък