Премиерът Бойко Борисов инспектира пътя Асеновград – Пловдив. С него бяха вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на финансите Владислав Горанов. Те бяха посрещнати от Областният управител Здравко Димитров и кметовете на Асеновград – д-р Емил Караиванов, на Пловдив -Иван Тотев, на Куклен – Мария Белчева и на община „Родопи”- Пламен Спасов.
Борисов посочи, че остава да се изградят локалните платна и осветлението и че са стартирали процедурите по обществените поръчки. Той допълни, че първата задача след реконструкцията на Асеновградско шосе ще бъде довършването на околовръстния път на Пловдив и свързването на Южна дъга с Цариградско шосе. „След откриване на основното трасе на пътя Пловдив-Асеновград очаквам държавата да изпълни поетите си ангажименти и да приключи процедурите, с които да започне реалното изграждане на локалните платна, осигуряващи достъп на фирмите и гражданите до техните имоти” – коментира темата кметът на Асеновград – д-р Емил Караиванов.
А относно предстоящата реконструкция на пътя Асеновград – Кърджали за
която премиера каза, че има осигурени 33 милиона лева, д-р Караиванов поясни,
че „Това е втората по важност пътна връзка, която минава през община Асеновград и подобряването на нейната инфраструктура е от важно значение за жителите на общината”.
В заключение кметът допълни, че е разговарял със зам.-министъра на МРРБ
Николай Нанков и представители на АПИ за необходимостта от инвестиции на
моста на ул. „Васил Левски” /общински пазар/.