1 300 часа внимание отделиха доброволци на възрастни хора от района на Пловдив. Това се случи в рамките на кампанията „SOS! Час внимание!”. Стотици доброволци се включиха в инициативата, като отделиха един час от времето си, за да зарадват повече от 1 300 възрастни. В кампаничта участие взеха и десетки известни личности, сред които лекоатлетката Ива Пранджева, актрисата Ивана Папазова и певицата Ивана.
  
Лице на януарската кампания е хирургът доктор Ангел Енчев. Днес той, отново придружен от доброволци, ще посети пловдивското село Ново Железаре. Там те ще мерят кръвно налягане и кръвна захар. Ще бъдат посетени и самотни и трудно подвижни хора. Всеки може да отдели един час от времето си, за да зарадва един възрастен човек. Идеята на кампанията е да се покаже грижа и внимание. Да бъде изслушана болката на хората и да им се даде искрица щастие. Самотните възрастни имат нужда само да поговорят с някого. В някои от случаите децата и близките им са в чужбина. А в други- те изобщо нямат такива.
  
Днес преди да потеглят към пловдивското село Ново Железаре, доброволците се събраха точно в 9 ч. пред централата на Български червен кръст в Пловдив и отпътуваха заедно с доктор Ангел Енчев към населеното място.
  
Час внимание за възрастни хора досега отделиха ученици от пловдивското Спортно училище, фенове на „Локомотив” Пловдив, както и деца от спортен клуб по борба „Тракиец”.