Частно сдружение с апетит към асеновградската болница – „Българска асоциация Европациент” предлага проектодоговор с цел стабилизиране и надграждане управлението на икономическата и медицинската дейност в МБАЛ „Асеновград”. Това обаче може да бъде в ущърб на лечебното заведение и общината, сподели с нас управителят на болницата д-р Иван Червенков. Той коментира, че са предложени добри идеи, но в самия проектодоговор има много неясноти и предвидени огромни неустойки за сдружението при редица аспекти.

   Сдружение „Българска асоциация Европациент” отправя подобно предложение и към Специализирана болница за долекуване и продължително лечение „Иван Раев” град Сопот преди около година. Местният парламент обаче не го приема, излагайки следните мотиви: 

$11.      На този етап, не съществува необходимост за допускане на трети

лица в дейността на общинското търговско дружество

$12.      Текстовете в предложения договор не кореспондират и противоречат на законови разпоредби

  А според правно становище, изготвено от адвокат д-р Теодора Филипова, предлаганият на асеновградската болница проектодоговор е класическа схема за източване на публичен финансов ресурс.

  През утрешния ден въпросното предложение предстои да бъде и подробно обсъдено от медицинския съвет в асеновградската болница.