Четири са фирмите – кандидати за възлагане на обществена поръчка за превоз на пътници по утвърдени маршрутни разписания от общинската, областната и републиканската транспортна схема. Двете са асеновградски „Ас-бус” ООД и „Комексмаш – Васил Пиронков” ЕООД, а останалите 2 пловдивски –  „Автотранс 2000” и „Хеброс бус” ООД. Офертите на кандидатите бяха отворени днес  от комисия, оглавена от зам.-кмета на община Асеновград Димчо Темелков.

  Обществената поръчка е за градските автобусни линии с номера 2, 3 и 5. Четворката, която към момента се обслужва от „Автотранс 2000”, също ще участва при новата процедура. Припомняме, че за тази линия бе предприета спешна мярка за пряко възлагане, тъй като договорът за нея с Васил Пиронков бе предсрочно прекратен от Общината. Сега трябва да бъде избран фирма-изпълнител и за нея.

  Няколко са линиите от общинската и областната транспортна схема, за които също е обявена обществена поръчка. Едната е с отправна точка от Асеновград до Тополово, а останалите – до Леново, Новаково, Жълт камък, Конуш, Нови извор, Яворово, Садово/Чешнегирово, Болярци, Боянци, Дълбок извор, както и Хасково.

  Участниците в конкурса ще се оценяват по показателите социални предложения, състояние и собственост на автобусния парк, екологична оценка на двигателите, ценово предложение и др.