БК „Асеновец 2005“ успя да завоюва четвъртото място в България при крайното сумарно класиране на клубовете. „Преди нас на първо и второ място са двата софийски отбора- БК „Левски“ и БК “Славия“, а на трето е БК „Дунав“-Русе. И на трите Републикански първенства, в трите възрастови групи, в които участвахме, се представихме успешно, въпреки че играхме с малко на брой състезателки, които отговаряха на необходимата възраст, повечето бяха по-малки“, каза за ТВ САТ КОМ треньорът на клуба Диан Гочев.
Припомняме, че 12-годишните от БК „Асеновец 2005” грабнаха бронзовите медали.
Преди броени дни в спортна зала „Арена“ в град Самоков- 14 годишните ни състезателки се пребориха за 6-то място. Още на 2-ри юни в зала „Асеновец”, когато се изиграха квалификациите за класирането на Държавно първенство по баскетбол, асеновградчанките до 14 години се изправиха срещу отборите на Перущица и Монтана и постигнаха безапелационни победи.
Средата на юни месец в София, когато се изиграха финалите на Републиканското първенство за 16-годишните, нашите момичета спечелиха 8-то място.
Диан Гочев съобщи, че в момента се извършва новото разпределение по възрасти при състезателките, за да може от другата седмица да стартират тренировките за новия сезон.