Предоставяне на съгласие за участие в учредително събрание и членство на община Асеновград в организация за управление на Туристически район „Родопи” ще се разгледа следващата сряда, на 29 март, на редовното заседание на Общинския съвет в Асеновград.
Според Концепцията за туристическото райониране на България, прието от Министъра на туризма, район Родопи включва 27 общини, в това число и Асеновград.
Целта на участието на нашата община в тази организация е повишаване на конкурентноспособността на туристическата индустрия в района на Родопите, подпомагане на членовете и, защита на техните интереси в областта на туризма на международно, национално, регионално и местно равнище, удовлетворяване нуждите на туристическия бизнес чрез използване на културно, природно и историческо наследство на региона. Възможност за подобряване на заетостта и устойчиво развитие на района. На предстоящата редовна сесия на Общинския съвет предстои да се реши дали Асеновград ще стане част от тази организация, или не.