Дарителска кампания
Дарителска кампания

3-годишната Есин Халибрям от Асеновград се нуждае от трансплантация на стволови клетки вследствие на остра лимфобластна левкемия. Трансплантацията, която може да се направи в клиника в Истанбул, ще струва 120 000 евро, сума, която е непосилна за семейството на малкото дете.

Родителите на Есин са се свързали с болница в Турция, от където ги уверяват, че могат да помогнат на детето да се пребори с коварната болест. Семейството се нуждае от спешна финансова подкрепа.

Десетки са хората от Асеновград и други градове в страната, както и в чужбина, които откликнаха на призива за помощ и се обединиха в социалната мрежа. Таксиметрови шофьори съобщиха, че ще работят благотворително, а оборота ще дарят за лечението на момиченцето. Безвъзмездно ще дарят труда си и фризьори, масажисти и маникюристи, като координатите им може да откриете на фейсбук страницата https://www.facebook.com/groups/147184099694394/ създадена специално за кампанията. Ако искате да помогнете на детето, там ще откриете и координатите на десетките включили се в благотворителната кампания.

По различни търговски обекти вече са сложени дарителски кутии, на фейсбук страницата се провеждат благотворителни търгове в полза на Есин. В помощ на момиченцето хора изработват и продават домашни питки, продават дрехи, плетени играчки, бижута, в т.ч. и ръчно изработени, ресторанти и сладкарници също се включват за да помогнат с ваучери за благотворителност. В помощ на детенцето се включи дори гадателка на карти Таро.

За хората, които биха искали да дарят директно по банков път в дарителска сметка, могат да го направят ето тук:

 Уникредит Булбанк АД

BG98UNCR70001524716668

Титуляр по сметката: ЕСИН ЮКСЕЛ ХАЛИБРЯМ