Дългоочакваната книга на една от най-обичаните български актриси Надя Тодорова, беше  представена в  родния й Асеновград. Премиерата се състоя в зрителната зала на НЧ „Родолюбие”.

В деня, когато се навърши една година от кончината на великата актриса в Асеновград, всички нейни близки и приятели си спомниха за нея чрез премиерата на мемоарите й. Специално за премиерата на книгата „ Един живот в пет тетрадки”, от Прага, където живее понастоящем,  беше пристигнала дъщерята на Надя Тодорова – Антоанета Теменугова.

Книгата на голямата актриса на малките роли беше представена от Антоанета Теменугова, от съставителя на книжната творба Ирина Вагалинска и от Ангел Бончев- близък приятел на Надя Тодорова.

Мемоарите на актрисата преплитат спомени не само от личния й живот, но и от годините на активна творческа кариера както в театъра и киното, така и на малкия екран. В книгата са описани интригуващи случки от живота на Тодорова.

„Един живот в пет тетрадки“ е разходка в миналото на талантлива актриса с малки роли в киното и с големи – в театъра. Това е историята на нейната кариера, но и историята на града, в който е отраснала. Читателите ще се потопят в автентичната атмосфера на Станимака /Асеновград/ от началото на миналия век и едновременно с това ще се доближат максимално до преживяванията на Надя Тодорова под светлината на прожекторите и извън нея.

С тази книга издателството, което я отпечатва,  слага началото на нова поредица – „Любимци на публиката“. В нея ще излизат биографии, автобиографии и мемоари на най-обичаните български артисти, каза при представянето Ирина Вагалинска.