Дегустация на 16-те проби, допуснати до финала на конкурса  „Най-добро домашно вино – реколта 2015”, реколта 2015 бе извършена днес от експерти и специалисти в областта. 13 червени и 3 бели вина бяха оценявани днес, въпреки че първоначално преборилите се до финала бяха 17, но един от участниците се отказа в последния момент. Минути след като бяха пробвали и последното от предложените вина, опитните дегустатори споделиха с нас, че тазгодишните проби са изключително добри. „Основната част от вината са направени от хора, които много добре владеят производството на вино и подготовката на материали, суровини и условия за провеждане на ферментация”, заяви проф. д-р инж. Марин Маринов, специалист по производство на вино и високоалкохолни напитки.

  Награждаването на победителите в конкурса за „Най-добро домашно вино-реколта 2015 г.” ще се извърши в неделя, 31 януари, на централния площад.

  А Празниците на виното в Асеновград стартираха още вчера с визитата на министъра на туризма Николина Ангелкова в Бачковския манастир, където тя опита от виното, произвеждано в избата на светата обител.