Денят на Ракетните войски и артилерията на Българската армия /11-ти март/, честването на 103 години от Балканската война и овладяването на Одринската крепост, както и 88 години от създаването на Четвърти артилерийски полк бяха отбелязани тържествено в асеновградското военно поделение днес.

   Командирът на 4-ти Артилерийски полк – полковник Лъчезар Мишев произнесе слово, в което акцентира на значението на артилерията за овладяването на Одринската крепост, историята, мястото, мисиите и задачите, стоящи за изпълнение пред военнослужещите от полка.

   Специални гости на тържеството бяха зам.-началникът на отбраната на Република България генерал-майор Пламен Атанасов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, зам.-командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Златко Златев, Негово високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай, зам.-кметът на община Асеновград инж. Мария Вълканова, генерали, командири на военни формирования от въоръжените сили, директори на дирекции в Министерството на отбраната и Щаба на отбраната, началници на отдели в командването на Сухопътните войски, представители на Българската православна църква, ракетчици и артилеристи от запаса и резерва, бивши командири и офицери от 4-ти артилерийско полк, представители на бизнеса и граждани.

   По повод празника генерал-майор Пламен Атанасов и генерал-майор Адрей Боцев наградиха военнослужещи от сухопътните войски за постигнати високи резултати в служебната дейност, показан висок професионализъм, проявено усърдие и трудолюбие.

   Венци и цветя бяха поднесени пред паметника на загиналите воини в Балканската война в знак на признателност от всички официални лица и граждани.

След тържествената церемония Негово високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай отслужи благодарствен молебен и водосвет в съслужие със свещеноикономи от Пловдивската митрополия и свещеници от епархията пред параклис „Св. Георги Победоносец” в двора на поделението, който е закрилник на българската армия.