Програмата „Ваканция в библиотеката 2018” стартира на 3 юли и ще приключи на 10 септември.

За участие в тазгодишната забавно-образователна програма на библиотеката са се записали над 120 деца, като има представители от Полша, Америка, Италия и Великобритания. Заниманията се провеждат всеки вторник и четвъртък от 10 ч., а децата са на възраст от 3 г. до 14 г.

През 2018 г. в програмата на библиотеката са включени традиционните арт-работилници, а днес малчуганите взеха участие в рубриката „Гласът на публиката”, където можеха да се представят с танци или стихотворения. До сега по програмата са проведени няколко презентации, една от които е на студентка по психология, която представи на децата психологическа игра. По време на „Ваканция в библиотеката 2018” децата имат възможност да се запознаят с българските паметници на културата, които са включени в списъка на ЮНЕСКО като част от програмата, посветена на Световната година на културното наследство. Изненада за участниците ще бъде и химическото шоу. Ще има презентация за Канада. А по проекта „Повишаване на обучителния капацитет на мениджъри и служители в общинските библиотеки” децата ще получат познания по сръчност, комуникация, работа в екип, взаимопомощ, смелост да говорят пред публика.

Водещи на програмата „Ваканция в библиотеката 2018” са директорът на Градската библиотека Милена Марковска, Теодора Кузманова и Рамадан Ахмедов.