В конкурса за рисунка на тема „Вълшебният свят на книгите” могат да вземат участие всички деца от Асеновград на възраст до 15 г. Според регламентът надпреварата ще се проведе в 3 възрастови групи: Първата е за деца в детската градина и подготвителните групи. Втората е за ученици от 1-ви до 4-ти клас, а третата възрастова група – за деца от 5-ти до 8-ми клас. Има и няколко изисквания относно рисунките – те трябва да са до формат А3, свободна техника. На гърба на всяка рисунка трябва да бъдат изписани имената на детето – участник, възрастта му, както и  детската градина или училището, което посещава.

  Конкурсът се организира от Община Асеновград и Градска библиотека „Паисий Хилендарски” по повод Дни на книгата – 2016, които са от 2-ри до 23-ти април. Като основни цели на състезанието са определени възможността за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и стимулирането на интереса им към книгата и знанието.

             Творбите  трябва да бъдат представени в  отдел „Изкуство” на Градска библиотека ”П. Хилендарски” – Асеновград   до 20 април 2016 г.

  Организаторите уведомяват, че всички участници ще бъдат удостоени с грамоти , а отличените ще получат и предметни  награди.  Връчването им ще се състои по време на великденската работилница за изписване на магически яйца, чиято дата и час предстои да бъдат уточнени.