Днешната дата – 7 април е обявена за Ден на здравето още през 1948 г., а у нас от 1964 г. започва отбелязването му като Ден на здравния работник. От 2006 г. той е преименуван на професионален празник на работещите в сферата на здравеопазването. Всяка година мотото на този празник е различно и всеки път се акцентира върху приоритетна тема, с която е ангажирана Световната здравна организация. Празникът дава възможност да се започнат колективни действия за опазване здравето на хората.

На днешния Световен ден на здравето освен лекарите, празнуват и фелдшерите, медсестрите, фармацевтите, както и всички, работещи в сферата на здравеопазването.

Възпитаници от ПГ „Св. Патриарх Евтимий“-Асеновград не веднъж са показвали своя труд и професионални качества, участвайки в дарителски инициативи. Днес по повод Международният ден на здравето ученици от гимназията, заедно с техни преподаватели, зарадваха най-малките потребители на услугите на болничната помощ-а именно бебетата от родилното отделение на МБАЛ-Асеновград със собственоръчно ушити от тях чаршафи. Повече за инициатива гледайте тази вечер в емисията “ Дневник“ от 19:30 и 22:00 ч. по телевизия ТВ САТ КОМ.