След множеството инспекции на ремонтните дейности на пътя Асеновград-Пловдив, от Областна администрация Пловдив дадоха последна актуална информация за етапите на реализация на проекта.
На този етап в проекта по рехабилитация и разширяване на пътя Асеновград-Пловдив, са включени две кръгови кръстовища – Куклен и Крумово, които се изграждат в момента. Допълнително се водят разговори за още две кръгови кръстовища – на разклона за Долни Воден и в началото на Околовръстното шосе на Асеновград. Тези два пътни възела са въпрос на допълнителна обществена поръчка, която е в процес на стартиране.
Що се отнася до изграждането на пътната връзка на изхода на Пловдив в посока Асеновград, тя ще се изгражда от отделна обществена поръчка, която предстои да се обяви.
А за да се изградят локалните платна, първо трябва да се извърши проектиране от страна на Общините, което им е възложено, след което ще се изработи парцеларен план, отчуждаване и нова обществена поръчка, защото те не са предмет на настоящия договор, уточняват още от Областна управа.