През вчерашния ден в град Русе стартира Държавното първенство за момичета до 16 години. За съжаление началото не бе успешно за БК „Асеновец” 2005. В първия си мач, тимът от Асеновград се изправи срещу Светкавица и загуби с 55:42. Втората среща на Асеновец бе днес срещу Рилски спортист, която отново завърши с поражение – 86:49. Разбира се, не всичко е загубено – за асеновградчани предстоят още мачове. Тази вечер те ще изиграят третия си двубой – срещу Локомотив София, а утре ще се борят за победата с отборите Славия и Черно море.
Припомняме, че преди дни Асеновец зае петото място на Републиканското първенство със своите 12-годишни момичета. На 8-ми и 9-ти август пък 14-годишните играят зони в Бургас, а между 23-ти и 26-ти ще се проведе Държавно първенство за тази възраст в Самоков.

Трябва и да споменем, че въпреки финансовото състояние, в което се намира асеновградският клуб към момента, той участва на Държавните първенства и с трите свои възрастови групи, въпреки че всеки турнир е свързан с огромни разходи.