Символичният гост, отборът на „Галакси“, победи тима на „Стенимахос“ с 3:1. Мачът се игра на игрище „Арена” Асеновград и бе част от втория кръг на висшата лига, в която отборът на „Галакси“ е първи във временното класиране.

Двубоят започна с бързи и разнообразни атаки към двете врати. Така в 12-тата минута се стигна до първия гол за „Галакси“. Той бе дело на Виктор Кавърджиев, след подаване на Керим Ходжа. През остатъка от полувремето играчите на Стенимахос играха статично, а Галакси бяха по-настъпателни. В 24-тата минута Румен Генев от „Галакси“ удвои резултата след грешка на Борислав Сираков от „Стенимахос“. Рамадан Хайрула бе единственият играч на „Стенимахос“, който показа игра със замисъл. В 27-матата минута след прекрасна асистенция на Делян Георгиев Хайрула отбеляза единственото положение за „Стенимахос“.

През второто полувреме за „Стенимахос“ в игра влезе Димитър Димитров, които сякъш съживи играта на съотборниците си. Но въпреки това в 42-минута се стигна до трети гол за „Галакси“, който бе дело на Румен Генев. След него сякаш интригата се изгуби и двата отбора просто доиграваха мача.

 

Текст: Йордан Караиванов, стажант-репортер