„Горда съм, че съм от Асеновград и че от тук излизат толкова добри състезатели в различни спортове!” Това каза световната ни шампионка по бокс в категорията до 54 килограма- асеновградчанката Станимира Петрова- по време на срещата си с кмета на Асеновград днес. При посещението си при доктор Емил Караиванов, младата спортистка разказа за първия си мач в първенството и за трудностите, през които е преминала, за да постигне мечтания успех. В кабинета си кметът на Асеновград посрещна Станимира Петрова с думите: “Ти си гордост за всички асеновградчани!“. И допълни: „Пожелавам на нашата световна шампионка следващата й титла да бъде от олимпийско равнище”. За пореден път с огромно вълнение в очите Станимира Петрова сподели какво означава за нея световната титла. Тя разказа и за първата си боксова среща на това първенство, в която асеновградчанката се изправи и победи Кристина Круз от САЩ. Още веднъж пред медии Петрова сподели, че най- вълнуващият момент за нея е бил да чуе родния химн на шампионат от световно ниво. Тя допълни също, че чувството е неописуемо. Като най- труден противник асеновградчанката определи състезателката от Германия, срещу която има една загуба от последното Европейско първенство по бокс. Според Станимира Петрова, дългогодишният й опит в таекуон- дото й е помогнал да спечели световната титла. Защото в този спорт има много сходни неща с бокса, като усета за дистанция и движенията на ръцете. „Определено се чувствам подготвена да спечеля и олимпийската титла през 2020 г.”, допълни в заключение шампионката по бокс.
  
На специалната среща в Общината асеновградчанката бе придружена от треньора си по таекуон- до Георги Шишков, с който започна кариерата й на спортист. За Станимира Петрова той каза, че тя по принцип притежава шампионски дух и още в самото начало е познал боеца в нея. Треньорът й по таекуон- до сподели също, че нашето момиче е направило добър избор с бокса, тъй като в него има много перспектива, като спорт, и я подкрепя изцяло.
  
При визитата си в Общината кметът Караиванов подари на шампионката бяла орхидея, символизираща успеха. И още- картина със стилизиран образ на Асеновата Крепост, каталог с 1 000 фотографии на български забележителности и календар, на който да записва победите си през следващата година.