Годината, в която се навършват 295 години от рождението на Паисий Хилендарски, 55 години от неговата канонизация и 259 години от написването на „История славянобългарска”, асеновградската библиотека „Паисий Хилендарски“ чества своята 35 – годишнина.

Рожденият ден на културната институция беше уважен от множество асеновградчани, сред които и бивши служителки на Градска библиотека „Паисий Хилендарски”, а така също и от представители на библиотечното дело в страната.
Поздравителен адрес от името на кмета на Община Асеновград д-р Емил Караиванов поднесе зам.кметът инж.Мария Вълканова. Тя връчи на директора на библиотеката Милена Марковска и плакет „Асеновград”, придружен с почетна грамота.
Поздравителни адреси бяха прочетени и от името на НБ „Иван Вазов” – Пловдив, ОбБ „Паисий Хилендарски” – Самоков, и фондация „Глобални библиотеки – България”.
В празничната програма взеха участие камерният хор на библиотекарите от регионалната библиотека „Захарий Княжески” – Стара Загора, детската вокална група „Калина Малина” и ученици от ОУ „Ангел Кънчев” с мюзикъла „Хубавата Джиджи”.