Отварят Градския басейн на 19 юни. В момента там кипи трескава поготовка – чисти се големия басейн, коси се тревата, предстои след това и боядисване на съоръжението, което е с олимпийски размери. Работа има доста, но тя не ни плаши, каза за ТВ САТ КОМ Антония Стоянова, управител на дейност „Пазари и тържища. Смятам, че ще се справим, дано и времето да е с нас. Ще направим всичко възможно на 19-ти (петък) да открием сезона, каза тя.

Цените на входните билети и картите се запазват същите. Картите за възрастни плувци, които желаят да плуват в часовете до 10:00  и след 18:00 са 35 лв.; целодневните карти за възрастни – 50 лв.; целодневните карти за деца са 40 лв.. Отново ще има карти за членове на спортни клубове и желаещи да се обучават по плуване. Те ще са 10 лв. на месец. Цените за вход си остават същите – 4 лв. за възрастни, 3 лв. за деца. Надяваме се, че и лятото ще бъде добро, да има много слънце, за да може всички, които желаят, да посетят басейна с топла минерална вода, коментира Антония Стоянова.

В условията на не напълно затихналата ситуация с коронавируса, от управата на басейна са категорични, че ще предприемат всички нужни мерки и ще се спазят всички предписания на МЗ. Шезлонгите ще се подредят както е по разпоредба, чадърите ще са през 5 метра, с по два шезлонга на всеки чадър, каза Антония Стоянова. На всеки час ще се прави дезинфекция, всички шезлонги ще се дезинфекцират след посетителите. На входа ще има човек, който ще мери температурата на всеки посетител. Може всички, които са вътре да са спокойни, че няма да имат проблеми и няма да бъдат заразени, допълни тя.

В следващите дни ще се види коя фирма ще направи ремонтните дейности, за да се сключи договор, за да може в най-кратки срокове да се предприемат действия за да може на 19-ти басейнът да бъде открит.

От днес до 15 юни са обявени под наем и заведенията за бързо хранене и кафе на територията на градския басейн, каза Стоянова. Ако се появят повече кандидати, ще има и конкурс за избор на наемател.

И така по всички личи, че плувно лято в Асеновград ще има и то ще започне след две седмици.