Едва ли някой ще се изненада от твърдението, че Асеновград е богат на певчески състави с уникални гласове, лъчезарно излъчване и поведение на сцената и любов към музиката. Този път решихме да ви покажем невероятната харизма на хор „Родопски звуци” при Туристическо дружество „Безово” – Асеновград, които се изявяват на редица конкурси, тържества и мероприятия вече 40 години.

  Всеки понеделник и четвъртък хорът репетира в Камерната зала на НЧ ”Родолюбие”. Нестихващото желание, плам и сърце, които влагат в своите изпълнения всички участници в хора, трудно могат да бъдат скрити. Те ги споделиха с нас чрез своите песни на една от репетициите в асеновградското читалище.

  Христо Христозов, който към момента е художествен ръководител и корепетитор в хор „Родопски звуци” живее в Пловдив. Това обаче не го спира да присъства на репетициите в Асеновград два пъти седмично и да участва при всички изяви. Той сподели, че всички в хора са като едно голямо семейство.  За последните отличия и участия на хора в различни мероприятия, разказа пред нашата камера неговият председател Екатерина Златева. На Деня на Съединението, 6 септември, хор „Родопски звуци” са взе участие в XIV-ти Песенен празник „Средногорско ехо” в община Стара Загора. За отличното си представяне асеновградският хор е награден с грамота и специална статуетка, която хорът връчи на кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов в знак на благодарсност за съдействието и помощта в организирането на участието на „Родопски звуци” в Стара Загора.  Хор „Родопски звуци” се представя отлично и на Песенния празник „Песните на България”, който се проведе в Асеновград, както и на редица други участия през 2015 г. в Стара Загора, Самоков и др.