smart

Премиерът Бойко Борисов бе в Асеновград заедно с финансовия министър Владислав Горанов, министъра на спорта Красен Кралев, лидерът на ГЕРБ за Пловдив област Георги Мараджиев и кмета на Пловдив Здравко Димитров. Посещението бе по повод отпуснатите средства  за изграждане на спортни салони в 50 училища на територията на цялата страна.

Преди това той се срещна с ръководствата и фенклубовете на пловдивските футболни клубове „Локомотив“ и „Ботев“. Целта на срещата бе да се обсъди разпределението на отпуснатите от Министерски съвет 37 милиона лева.

След срещите с клубовете премиерът посети и СУ „Найден Геров“, което е едно от петте учебни заведения в Пловдив, които ще получат средства от държавния бюджет за физкултурни салони, а след това инспектира ремонта на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе.

Борисов бе посрещнат в Асеновград от кмета на Общината Христо Грудев. В двора на основно училище „Петко Каравелов“ той разговаря и се снима за спомен с граждани, ученици и учители от училището, както и от малките волейболистки от с. Тополово, които бяха дошли специално за срещата с него и своите родители, да поискат съдействие за изграждане на нова спортна зала и за тях. Волейболният клуб в Тополово не разполага с подходяща база и от години тренира в сграда на бившата пожарна и отвън на открито. Въпреки липсата на условия за нормални тренировки, отборът е втори по брой победи в Южна България, след тима на „Марица“ Пловдив. Тази година отборът се класира на Държавно първенство и сетанаха 6-ти, споделиха родителите. Това е много голям успех за нас, казаха те, имайки предви, че сме малко село от 3000 човека. 55 деца са картотекирани във клуба. Те успяха да разговарят с премиера за проблемите си, а той ангажира спортния и финансовия министър в най-скоро време да се проучи теренът за зала в селото и категорично заяви, че и Тополово ще получи своята спортна зала за тренировки, наред с двете асеновградски основни училища „Петко Каравелов“ и „Ангел Кънчев“.

Училище „Петко Каравелов“ е открито през 1911 г.. Най-голямото основно училище в асеновградска община е със близо 700 ученици. Застроената му площ включва два основни корпуса, самостоятелно обособени, в които се обучават учениците от началния и средния курс. Физкултурният салон обаче е същият, какъвто го помнят поколения ученици, завършили училището много преди промените от 89-та.

„Каквото съм обещал. всичко съм изпълнил!“„ каза премиерът на присъстващите. Мисля, че до края на годината ще ви зарадвам, каза той на спортния клуб от Тополово. Милион, сто, двеста, триста хиляди – ще ви осигурим пари с Горанов, ще го направим.“

smart
smart
smart
smart
smart
smart
smart
smart
smart
smart
smart

 

видео:

VID_20200229_121431 VID_20200229_121654 VID_20200229_121706 VID_20200229_121727 VID_20200229_121737