Министерството на икономиката, енергетиката и туризма стартира от днес кампания за  възможностите за кандидатстване по програма „ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ И ЗЕЛЕНА ИКОНОМИКА”

Информационни дни в цялата страна ще представят възможностите за подаване на проектни предложения по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013: „Енергийна ефективност и зелена икономика”.

В периода 09 юли – 25 юли 2012 г. експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност”, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), която е Управляващ орган на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013, както и Договарящ орган по процедурата, ще представят пред всички заинтересовани страни, вкл. граждани и медии, програма „Енергийна ефективност и зелена икономика” в градовете Враца, Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София.

Програма „Енергийна ефективност и зелена икономика” е съвместна инициатива на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Европейската банка за възстановяване и развитие. Тя е насочена към насърчаване на устойчиви енергийни решения за малки и средни предприятия. Програмата е иновативна и обединява в един процес схема за безвъзмездна финансова помощ, финансирана със средствата от Структурните фондове на ЕС и заемно финансиране от търговските банки на принципа „на едно гише”.

По програмата могат да кандидатстват, както проекти за енергийна ефективност, така и проекти за възобновяеми енергийни източници.

В Пловдив информанционния ден от кампанията ще бъде 24.07.2012 в Новотел Пловдив от 10:00 до 13:00 ч.