Точно в 7.00 ч. днес започна вторият тур на местните избори. Освен битката за кметското място между д-р Христо Грудев от ПП ГЕРБ и д-р Емил Караиванов от Коалиция „БСП за България“, в Община Асеновград се провеждат избори и за кметове  на селата Златовръх, Конуш, Нареченски бани и Тополово.

 

Гласуването започна в 7.00 часа и ще приклюи в 20.00 часа. Изборният ден може да бъде удължен по преценка на Централната избирателна комисия, ако в 20.00 часа пред изборните помещения има желаещи да гласуват, но удължаването може да е най-много с един час – до 21.00 часа.

Гласуването ще е само и единствено с хартиени бюлетини. Освен двамата претенденти за кмет гласоподавателите могат да изберат и опцията „Не подкрепям никого“, но това не влияе на резултата. За избран ще се счита кандидатът, събрал по-голямата част от гласовете.

Общинската избирателна комисия Асеновград даде вчера указания  на всички секционни избирателни комисии на територията на община Асеновград, че при преброяване на бюлетините, когато знакът „Х“ или „V” e повтарян или удебеляван, без да излиза от квадратчето, бюлетината се смята за действителна.