Кой ще е кмет на община Асеновград следващите четири години – Христо Грудев и Емил Караиванов, ще стане ясно в неделя, когато двамата ще се явят на балотаж. Двамата кандидати за кметския стол събраха най-много гласове от избирателите на местните избори преди седмица. Кандидатът на ГЕРБ е с преднина от около 6% – за него гласуваха 8 636 души или малко над 33%. Подкрепилите Караиванов бяха 7 127 жители на общината или почти 27.3% от гласувалите.

Д-р Христо Грудев е получил повече подкрепа в сравнение с Караиванов, в селата Златовръх, Леново и Новаково, а Караиванов е с повече гласове от кандидата на ГЕРБ в Боянци, Долнослав, Избеглии, Козаново, Конуш, Нареченски бани, Патриарх Евтимово и Червен. В с. Тополово двамата са почти наравно, а в с. Горнослав са с по еднакъв брой гласове.

54 хиляди души имат право да упражнят своя глас в община Асеновград, което е с около хиляда по-малко в сравнение с предходния местен вот. Броят на избирателните секции е 106. Каква ще е избирателната активност в неделя и кой от двамата кандидати ще събере повече гласове в своя подкрепа, предстои да видим.