„Добруджа е нашата житница и никой няма право да посяга на хляба на българите. Ние от Изправи се България няма да позволим на търгашите и печалбарите да превърнат чернозема ни в пустош. Така че категорично НЕ на шистовия газ в Добруджа!“ . Това заяви лидерът на ПП Изправи се България – Мая Манолова в отговор на въпрос дали шистовият газ е решение за газовата криза у нас в предаването „Нещо повече“ по БНР. В началото на разговора бе обсъдена горещата тема от последните дни, а именно водното бедствие, което сполетя селата край гр. Карлово. Манолова и екип от листите на партията бяха сред първите, които се отзоваха в помощ на местните с доставка на питейна вода, доброволци, тежка техника, дезинфектанти и други неща от първа необходимост. След множество сигнали от жителите там за безразборна и незаконна сеч в района, сега се очакват резултатите от назначените от земеделското министерство проверки, както и заключенията на министър Гечев от посещението му в гората над пострадалите села. Манолова подчерта, че във формацията, която оглавява, подкрепят идеята за мораториум върху изсичането на горите, като апелират за изваждане на цялата истина и налагане на санкции на виновните.
По повод днешното посещение на Манолова в с. Караисен, край Велико Търново, председателят на Изправи се България разясни, че след увеличение цената на водата в селото с 45% от 1-ви юни, водоподаването е било спряно за период от два месеца. Независимо от това месните жители са получили своите високи сметки за вода за периода, в който те са страдали от безводие. Затова днес от селото излизат на пореден протест срещу липсата на вода в търновското село.
Като важна част от „спасителния план“ на ПП Изправи се България, Мая Манолова представи кампанията „Не плащай“, чието начало бе поставено със столичната топлофикация и с начисленото 20 % вместо 9% ДДС върху сметките на потребителите. В момента се очаква преизчисляване на тези сметки и от формацията ще бъдат на място, когато това стане, пред Топлофикация, за да видят коригираните сметки. Целта на тази кампанията е държавата да поеме цялото увеличение на битовите сметки на близо 70% от българското население, които са определени като енергийно бедни според критерии в редица европейски държави, а именно, когато разходите за енергийни сметки възлизат на повече от 10 % от доходите на домакинствата.
С кампанията „АнтиСПЕКУЛА“ от Изправи се България искат фиксиране на цената на бензина и дизела с 1 лев надолу – до 2.50лв/л, тъй като по думите на Манолова – цената е спекулативно раздута. „Такава беше цената на петрола в края на миналата година, когато производствените разходи на рафинерията Лукойл Нефтохим Бургас бяха същите като сега, но заради чадър, опънат от Четворната коалиция, лично Асен Василев лобираше рафинерията да продължи да ползва руски петрол, въпреки санкциите като нашето очакване беше, че това ще донесе полза на българския народ, тъй като няма да се повишава цената на бензина и на дизела. Но тя скочи с лев отгоре независимо от това, че ползваме петрол 30% по-евтин от сорта Брент. Очевидно се обогати частната фирма, която оперира в рафинерията, а може би и политици, които съдействат там да няма сериозни данъчни ревизии.“ – сподели Мая Манолова. След влизане в парламента една от приоритетните задачи на партията е налагане на таван на цената на горивата.
Повишаването на доходите бе представено като друга основна задача на ПП Изправи се България – увеличение на минималната работна заплата на 1260 лв. , колкото са необходими за издръжката на живот, както и преизчисляването на пенсиите, на база осигурителен доход за 2021 г. Наред с това от партията са готови със закона за частния фалит, за колекторските фирми, за ограничаване на свръхправомощията на банките, на бързите кредити. „Ще сложим на място монополите, ще им сложим юзди“ – каза Мая Манолова.
Председателят на ПП Изправи се България отчете повишения тренд на подкрепа към партията според последните социологически проучвания и изрази мнение, че това се дължи на основните приоритети, които си поставя формацията и които касаят проблемите на обикновените хора. Наред с това вярва, че полезният вот на избирателите този път ще подкрепи по-малките партии, които са близо до хората.
„Големите партийни мастодонти се провалиха, те продадоха доверието на националните интереси и на своите избиратели“ – каза още Манолова в ефира на БНР.
Заедно с гражданското движение на майките от Системата ни убива са доказали във времето, че отстояват позициите си, борят се докрай и са непримирими срещу несправедливостите, ще подкрепят всяко българско домакинство, което има нужда от помощта на държавата и това е доказано във времето, става ясно от думите на партията.

*Платено