Както в страната, така и на територията на област Пловдив, най-много гласове на парламентарните избори получи коалицията ГЕРБ-СДС. Втора политическа сила, според резултатите в пловдивско, е партията „Продължаваме промяната“, а на трето място се нарежда „БСП за България“.

Малко над 32% е избирателната активност на територията на област Пловдив. Гласувалите в 542-те секции в областта са близо 95 хиляди души. При 100% обработени протоколи вече е ясно и как избирателите тук са подредили 29-тте партии. Най-много гласове е получила коалицията ГЕРБ-СДС – над 26 хиляда гласа или близо 30%, след нея се нарежда политическата партия „Продължаваме промяната“ с почти 19% подкрепа и над 16 хиляди гласа, на трето място е „БСП за България“ с около 14% и над 12 500 получени гласове. Следва „Възраждане“ с близо 10-хилядна подкрепа, почти 11% от гласовете са за тях, а ДПС получава малко над 8000 гласа, 9%. 3550 души са избрали „Не подкрепям никого“.

Разбира се отново има депутати, които ще представят Асеновград, в новия парламент. Част от тях попаднаха под обектива ни в изборния ден. Единият от тях, получил над 1600 преференции, е от партията с най-много гласове в областта, а и в община Асеновград – ГЕРБ-СДС. Това е д-р Иван Червенков, който гласува в ПГ „Св. Димитрий Солунски“ вчера, заедно със своята съпруга. Тук гласува и Десислава Трифонова – водач на листата на Герб-СДС за 17 МИР, област Пловдив, която сподели с нас, че според нея община Асеновград е една от общините за пример, с добра инфраструктура и инвестиционни проекти.

Асеновградчанинът Манол Генов от „БСП за България“ получава близо 2700 преференции, научи ТВ САТ КОМ. Той категорично влиза в парламента, заявиха от асеновградското подразделение на партията. Генов гласува в ОУ „Ангел Кънчев“ в изборния ден и сподели, че ниската избирателна активност е очаквана. Тя бе такава и при предишните избори. Част от причината за това са внушенията от определени кръгове и центрове, че това няма да са последните предсрочни избори, допълни Манол Генов.

На ниво община резултатите са малко по-различни. Гласоподавателите в асеновградско са наредили отново ГЕРб-СДС на първо място, но на второ място се нарежда ДПС, Продължаваме промяната остават трети, а БСП – четвърти.