Уважаеми съграждани и избиратели на Асеновград и общината,

в края на седмицата отиваме на балотаж, за да изберем кмет на община Асеновград за мандат 2023-2027 година. Като един от претендентите за този пост, се обръщам публично и искрено към всички вас. Всички знаем, че голяма част от избирателите дадоха гласа си за различни кандидатури на първия тур и огромна част от този вот искаше промяна в управлението. Но на балотаж отиват само двама.
Позволявам си първо да се обърна към лидерите на основните партии в Асеновград, чиито платформи и предизборни ангажименти се припознават като най-близки до нашите идеи и платформа. Във финалните обръщения на кандидатите за кмет на община Асеновград на ПП „Продължаваме промяната- Демократична България“, ПП „Възраждане“, ПП „Български възход“, и ПП „ИТН“ има впечатляващо еднакви призиви да стигнем до ново управление на община Асеновград и по нов, ефективен начин, да се решават проблемите й. Хиляди асеновградчани са повярвали и са подкрепили тези призиви с гласа си. Тези хора продължават да искат промяна и ново управление, защото очевидно не го припознават в досегашното такова.
Затова открито и с името си призовавам: колеги-кандидати и съграждани, вашият избор не е приключил на 29 октомври. Защото все още изборът за кмет на общината не е финализиран. Постъпете открито и достойно и призовете избирателите си да бъдат активни на балотажа и да подкрепят алтернативата на досегашното управление. Чрез гласа си на първи тур те поискаха точно това.
Обръщам се и към всички граждани на общината ни по повод анонимния и неслучайно активиран слух как БСП – Асеновград и кандидатът за кмет на общината в мое лице вече са се били разбрали за подкрепа от ПП Движение за права и свободи. В този слух няма грам истина и който го е пуснал, прекрасно го знае. Нещо повече, авторите на този слух със сигурност знаят , че такава подкрепа нито е искана, нито има прогноза да се получи в случая.
В същото време аз лично ще се чувствам изключително удовлетворен, ако избиратели, независимо от етнос, религиозна принадлежност и социален статус решат и с гласа си на балотажа реално подкрепят кандидатурата ми. Вярвам, че не малка част от тях знаят, че това е по-добрият избор. И съм уверен, че ще бъдат силни и ще упражнят отговорно вота си.
Накрая се обръщам с най-важните думи към всички асеновградчани: уважаеми съграждани, избирането на кмет на община е важно упражнение по демокрация. В него всеки трябва да участва с разум и съвест, с премерване на отговорности и възможности. Аз вярвам, че на 5 ноември ще гласувате с лична отговорност, без да се поддавате на манипулации и заплахи.
Заслужаваме го всички и го дължим на Асеновград!