МБАЛ Асеновград вече има финансов контрольор, който ще следи за ефективното управление на дружеството и опазване на имуществото му, както и договорните отношения между здравното заведение и Общинския съвет като негов принципал. Той ще отговаря и за причинени имуществени вреди на лечебното заведение. Това бе решено на редовната 9-та сесия на ОбС в Асеновград, а контрольор ще бъде Антонина Славова, бивш шеф на Регионалната здравна каса. Тя ще бъде назначена за срок от 3 години с месечно възнаграждение 2 минимални работни заплати. 

Нуждата от назначаването на такъв, кметът обоснова с  необходимостта болничното заведение да бъде финансово стабилизирано. Договорът, който ще се сключи с контрольора е по примера  на други такива търговски дружества, каза кметът и посочи като пример болнични заведения в Пловдив.

Гласуването на това предложение на сесията не мина без въпроси от страна на общински съветници. Преди тази точка да бъде подложена на гласуване, Костадин Яков от ПП ГЕРБ попита защо при условие, че болницата ежегодно се проверява от одитор е необходимо тя да бъде натоварена  допълнителни финансово и с контрольор. Кой ще контролира самият контрольор, попита още той и предложи вместо тригодишен договор с контролиращия да се подпише такъв за една година. Предложението му обаче не бе прието. 

В подкрепа на предложението МБАЛ да бъде под непрекъснат финансов контрол се изказа и съветникът  от коалиция БСП-АБВ, ППК „Екогласност” Божидар Малинов. Според него ОбС Асеновград като собственик на Многопрофилната болница за активно лечение в Асеновград, няма друг начин да контролира управлението й и е необходимо контролът да бъде 24-часов.  

Предложението болницата да се контролира в срок от 3 години от Антонина Славова бе прието след гласуване с 21 гласа „За“, трима против и 6 въздържали се.