Кристално кълбо

Откриха наркотик в дома на 47-год. асеновградчани, полицията издирва две жени, представили се за врачки

Служители от Пето РУ в Пловдив работят по сигнал за измамена 78-годишна жена, която се оплакала, че няколко дни по-рано била посетена в апартамента си от две непознати жени, които се представили за врачки. Посетителките казали, че над жилището тегне черна магия и поискали от домакинята наличните й пари, за да се опитат да я развалят. Разтревожената пенсионерка дала за ритуала над 2000 евро и 400 лева, но когато изпратила жените, установила, че била измамена. Извършителките все още се издирват.

Този случай е повод полицията да напомнят на гражданите да не канят в дома си непознати и да не се отнасят лековерно към подобни ситуации.

Междувременно криминалисти от Районно управление-Асеновград иззеха значително количество марихуана от дома на 47-годишен мъж.

Намереният наркотикът – с тегло над килограм е открит при претърсване на адреса в понеделник. 47-годишния мъж е с регистрации в полицията и е осъждан. С полицейска заповед същият е задържан за срок до 24 часа, по случая е образувано бързо производство.