Рисунки и апликации на различна тематика, изработени от 22 деца от 1 до 8 клас, посещаващи Кабинета за ресурсно подпомагане към ОУ „Петко Каравелов”, бяха представени днес в Градска библиотека „Паисий Хилендарски”. Изложбата под мотото „И ние можем да творим” цели да покаже, че независимо от своите сензорни или физически увреждания , специфични обучителни трудности или езиково-говорни нарушения, децата могат да претворят на лист хартия своите емоции и да покажат творчески заложби.

    Емилия Сангалова, психолог към ресурсния кабинет на ОУ „Петко Каравелов”, наблегна на това защо Арт заниманията са толкова полезни при работата с децата. Тя уточни, че рязането с ножица, прегъването на хартия, лепенето, рисуването и други подобни занимания подобряват двигателните умения на ръката и фината моторика.  През новата учебна година ресурсният кабинет в асеновградското училище е оборудван с нови учебни маси и столчета, както и с нови занимателни и дидактични игри по метода Монтесори, които са особено полезни за децата, посочи още Сангалова.

  А всички деца, както посещаващите Кабинета за ресурсно подпомагане, така и участниците в подготвената за изложбата програма, днес получиха и специални коледни подаръци от Община Асеновград.