Една вълнуваща изложба в памет на изключително талантливия асеновградски художник Велислав Гайдаров събра в изложбената зала на Старата Община на Асеновград множество асеновградчани – близки и приятели на Велислав, както и почитатели на неговото творчество. Изложбата  беше организирана от Съюза на творците в Асеновград със съдействието на община Асеновград.

   Преди 10 месеца младият творец, едва на 34-годишна възраст, внезапно ни напусна, оставяйки след себе си вечното и непреходното в живота – прекрасния спомен за себе си и впечатляващите си творби. Именно чрез голяма част от тези творби – собственост на семейството и колекционери, асеновградчани си спомниха отново за момчето с нежна душа и за художника с неповторим творчески почерк.

   Паметната изложба откри председателят на Съюза на асеновградските творци Атанас Москов, а  за Велислав Гайдаров и за неговите творби припомни на присъстващите изкуствоведа Светла Москова.

   Паметна изложба с картини на Велислав Гайдаров беше представена за първи път на 1-ви октомври т.г. в Пловдив в залата на Дружеството на Пловдивските художници. Тогава Съюзът на асеновградските творци удостои посмъртно Велислав Гайдаров с плакет на община Асеновград, а Ново арт общество на Асеновград пое ангажимента във всеки един брой на списание ”Вечерник” да присъства по една от картините на Велислав. Освен това възникна идеята всички творби на художника да бъдат заснети и поместени в каталог.

    Припомняме, че картини на Велислав Гайдаров са собственост освен на колекционери у нас и на такива в Германия, Австрия, Гърция.