Усилена подготовка за предстоящите последни за годината състезания тече в Клуб по вдигане на тежести „Асеновец”. Асеновградските щангисти тренират неуморно, изключително мотивирани и радвайки се на обновената зала. Техният треньор Лъчезар Кишкилов заяви готовността и надеждата за призови места за клуба на Републиканското отборно първенство, което започва на 21-ви октомври. Отборът на „Асеновец” ще участва  в шампионата в пълен състав, уточни Кишкилов.

 Само преди две седмици от Европейско първенство по вдигане на тежести за младежи и девойки се завърнаха двама състезатели на асеновградския клуб – Теодора и Ивайло, заели съответно девето и шесто място.  Техният треньор сподели, че независимо от класирането, той е доволен от представянето на двамата млади щангисти.

  След малко повече от месец, в края на ноември, ще бъде проведено и Световно първенство по вдигане на тежести в Хюстън. За него се подготвя 22-годишният състезател на Асеновец – Васил Господинов. Той обаче заяви, че след физически и здравословни затруднения, които е имал през годината, както и допинг скандала с родните щангисти, не очаква по-добро класиране от 8 място.