На официална церемония днес новоизбраните кмет и общински съветници на Асеновград встъпиха в длъжност. Заседанието бе открито от зам.-областния управител и бивш кмет на Асеновград д-р Христо Грудев. Избраниците на народа бяха благословени от Негово високо преосвещенство пловдивският митрополит Николай. Поздрави към съветниците и кмета отправи и председателят на ОИК-Асеновград Дарина Тодорова. В първото си слово за този мандат пред местния парламент д-р Емил Караиванов заяви, че от днес трябва да запретнат ръкави и да намират всеки ден най-добрите решения за всичко, което е негова и на общинските съветници обща отговорност. Обръщайки се към асеновградчани новият стар кмет ги призова да бъдат изискващи и бдителни за всичко, което ще има нужда от решение от общинското ръководство. Председателството на първото заседание на местния парламент бе поверено на Божидар Малинов, който е общинският съветник с най-голям житейски опит. След избор на комисия, отправено само едно предложение за избор на председател на ОбС-Асеновград и тайни избори общинските съветници решиха председател на ОбС-Асеновград за мандат 2015-2019 да бъде д-р Светозар Шуманов.

След официалната церемония кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов бе тържествено посрещнат в кабинета си, където му бе връчен и ключът на града.

Подробен материал по темата гледайте тази вечер в информационната емисия „Дневник“ от 19:30 и 22:00 часа, както и в рубриката Тема от деня.