Владимир Щърбанов ще бъде новият директор на летище Пловдив, по неофициални данни. Неговото име не е единственото предложение за ръководния пост на пловдивския аеропорт. Очаква се до няколко дни новият директор да бъде представен официално от министъра на транспорта.
   Бившият ръководител на летище Пловдив Иван Карнабитов подаде оставка точно преди месец. Той предприе тази стъпка, заради финансовото състояние на аеропорта, като подчерта, че Държавата не само е намалила субсидията на дружеството, а и вече финансовите средства не достигат за изплащане на заплатите на служителите. Към момента Карнабитов е освободен чрез заповед на министъра на транспорта Ивайло Московски. По неофициална информация Владимир Щърбанов е новото лице, което ще се заеме с ръководството и функционирането на летище Пловдив. Той е бивш оперативен директор на софийската аерогара.
   Междувременно, стана ясно, че утре /13.03.15 г./ по време на парламентарния контрол народният представител от „Патриотичен фронт“ Славчо Атанасов ще попита официално транспортния министър защо се стигна до тази ситуация, в която се намира аеропорта. И още- какви мерки ще предприеме правителството, за да изправи летището на крака. В заключение Славчо Атанасов заяви, че за него отдаването на концесия на пловдивската аерогара не е решение на проблема.