Специализираният телефонен номер за връзка с клиенти на ЕВН при аварии е бил абсолютно недостъпен снощи в часовете между 19.00 и 23.00 ч., когато жители на един от асеновградските квартали многократно, но безуспешно са се опитвали да подадат сигнал за липса на ток  в района им. Това съобщиха в ТВ САТ КОМ потърпевшите.

След скъсване на кабел на ЕВН в района на улиците „Съединение” „Крепостна стена”, „Георги Данчов”  в Асеновград снощи около 18,30 ч., голяма част от домакинствата остават без ток. Въпреки гаранциите на дружеството, че телефонът им за аварии е денонощен и може да поеме до 4 200 обаждания дневно, нито един от останалите без електричество граждани не успява да се свърже с ЕВН и да подаде сигнал за аварията часове наред. Час по-късно граждани сигнализират на спешния телефон 112, след което екип на Районната служба за пожарна безопасност се явява на мястото на скъсания кабел. Чак след като противопожарният екип успява да се свърже с ЕВН, на мястото на аварията идват техници на дружеството. Аварията е отстранена, но в 23.00 ч. токът отново спира. Ситуацията с денонощния дежурен телефон на енергото се повтаря – отново няма никаква връзка с ЕВН и хората няма на кого да подадат сигнал за случилото се, а дежурните екипи от асеновградския клон на дружеството няма как да бъдат уведомени за последвалата авария. Пробивът в системата се получава чак към 23,30. ч. когато на един от потърпевшите, останали без отопление часове наред, му провървява, и от дежурния телефон се обажда служител на ЕВН. До час проблемът е остранен и хората успяват да прекарат нощта на топло. Те благодарят на електротехниците на дружеството от клон Асеновград за бързата намеса, но са възмутени от непрофесионалното отношение на дежурните на телефона за аварии. Въпреки сложната зимна обстановка и множеството аварии на които екипите на дружеството са принудени да се отзовават в последните дни, дежурният телефон за това е дежурен, за да бъде винаги на линия за нуждаещите се, казват асеновградчани.

От ЕВН заявиха, че при снощния снеговалеж  и многото аварии в съвсем нормално кол центърът да не може да приеме всички обаждания. От там апелират за търпение при такива случаи, като препоръчват потърпевшите да изчакат и да позвънят по-късно на телефон 0700 1 0007.