зимни курорти

Националната агенция по приходите информира, че масово хотели и заведения в зимните ни курорти не се издават касови бележки

Само за 10 дни по време на почивните дни през април близо 50 служители на „Фискален контрол“ са проверили 550 търговски обекта в зимните ни курорти. В проверките се е включил и т.нар. „таен клиент“. Установено е , че повече от 50 заведения и хотели, не са издавали касови бележки или документите за продажба. Данъчните инспектори на приходната агенция са извършвали проверки в обекти  в Боровец, Чепеларе, Девин, Пампорово, Смолян, Банско, Разлог, Добринище, Баня и Семково.  Административна мярка „запечатване на обект“ за срок до 1 месец е наложена на десет от нарушителите, останалите са санкционирани с глоба. Сред установените нарушения са и разминаване между маркираните на фискалното устройство суми с наличностите в касата.

От агенцията съветват всеки потребител, при заплащането на стоки или услуги, да изисква касов бон, тъй като това е документът, който може да му помогне да защити потребителските си права.