Иранската драма “Стадо без пастир” бе вторият филм на Менар Филм Фест, представен пред асеновградска публика в Зрителната зала на Стария съвет в Асеновград.

“В програмата сме подбрали  два филма от Иран, единият е “Стадо без пастир”, който ще представим сега, а вторият в програмата на фестивала  е “Портокалови дни”, съобщи Ангел Маринов-организатор на събитието, малко преди началото на прожекцията.

Освен тях в програмата има и два ливански филма. Следващият четвъртък пред асеновградката публика ще бъде излъчен първият от тях, който се казва „Добро утро”.  Ливанската кинематография в последните години доста напредна и се разви, има млади режисьори, които снимат много копродукции, най-вече с Франция, на много общочовешки теми и политически също. Ливан е един конгломерат от различни етноси, които живеят в тази, може би, най-европейска държава в Близкия Изток. Другият ливански филм ще закрие фестивала. Това е филмът “Оскърбление” и е може би най-награждавания ливански филм в последното десетилетие, който има номинация за Оскар през 2018 г. за най-добър чуждоезичен филм, каза още Ангел Маринов.

За всички, които искат да станат част от фестивала – прожекциите са всеки четвъртък от 18.30 ч. в Зрителната зала в Стария съвет в Асеновград.